hier is Tinus!

Zo lief had God de wereld dat Hij zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft  opdat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.  Johannes 3:16

Bezoekers nu

Bezoekers totaal

zaten


Home Wie ben ik Onoverzichtelijke bocht Zijn Naam Cursief Eerste hulp Maarten In vogelvlucht Links Contact

Over de naam van de site

Mijn opa van moeders kant heette Martinus en ik werd naar hem vernoemd. Daarbij kreeg ik de achternaam van mijn vader, Arie Stam, zoals dat toen nog wettelijk geregeld was en nu ook nog steeds het handigste is. Dus ik ben voluit Martinus Stam. Ik werd geboren in Goudriaan.

Mijn opa werd Tinus genoemd en omdat mijn opa bij ons in huis woonde, nadat opoe was overleden, zouden er twee Tinussen in huis zijn en dat was iets teveel van het goede en daarom werd ik Martien. Zo wilde ik deze site oorspronkelijk noemen. Maar ‘Martien’ met alle extensies was al bezet en omdat Tinus.org nog vrij was heb ik daarvoor gekozen. Zo is het meteen een klein eerbewijsje aan de enige opa die ik heb gekend.

Dat is de opa, bij wie ik voor op de stang van de fiets zat -vandaar die gleuf van achteren?- op weg naar de kersenboomgaard, of naar ooms en tantes in Ameide en Haastrecht, De opa met wie ik met de trein naar Zaandam ging. De opa, met wie ik na de oorlog met Gluton-lijm distributiebonnen op vellen papier zat te plakken met een oude bril van mijn opa (zonder glazen) op mijn neus.  ‘Mijn opa, mijn opa, mijn opa, in heel Europa was er niemand zoals hij’.

Dit over de naam van de site; nu over de inhoud.


Over de motivatie voor het maken van deze site

Mijn ouders leefden ons het Christelijk geloof voor. Niet dat ik er altijd veel van genoot. Dat is wat anders en daarover zal je op de site ook kunnen lezen. De site gaat dus niet in de eerste plaats over mij (tenminste, dat is de bedoeling niet) ik ben alleen maar het ophangbeugeltje. Dat beugeltje heb ik nodig om het schilderij te laten zien; om het verhaal aan op te hangen. Het gaat mij, bij alle grappige (ter beoordeling aan de lezer…) verhaaltjes en anekdotes om maar één onderwerp: en dat is wat God in mijn leven en in het leven van ons gezin wilde doen. Vergeet het ophangbeugeltje en kijk naar het schilderij dat de aandacht wil richten op de Grote Kunstenaar.

Het gaat om de Heere Jezus Christus, de Zoon van God. Hij betekent alles voor mij. Daarom hebben veel gebeurtenissen die onder de knop levensloop staan direct of zijdelings te maken met mijn relatie tot Hem. Een leven met Hem is verre van saai te noemen, dat kan ik wel zeggen. Dat leven wil ik graag met iedereen delen