hier is Tinus!

Zo lief had God de wereld dat Hij zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft  opdat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.  Johannes 3:16

Bezoekers nu

Bezoekers totaal

zaten


Home Wie ben ik Onoverzichtelijke bocht Zijn Naam Cursief Eerste hulp Maarten In vogelvlucht Links Contact


Tinus

Geestelijk Positioning System

Ik moet iets bekennen. Ik heb tegenwoordig een vrij hechte band met een andere vrouw. Zij is heel goed voor me en heeft het beste met mij voor. Helaas begrijpt mijn eigen vrouw dat niet altijd. Daardoor komt deze dame soms tussen ons beiden in te staan. Voordat u nu een verkeerde gevolgtrekking maakt zal ik het uitleggen. We hebben tegenwoordig een navigatie-apparaat in de auto en daar kregen we deze dame bij cadeau. Ik toets het adres in waar we heen moeten en zij leidt ons er feilloos heen.

Dat gaat ongeveer zo:

'Bij de volgende rotonde de tweede afslag nemen'.

Commentaar van mijn vrouw: 'Zou je dat wel doen? Ik denk dat we beter de derde kunnen nemen'.

Ik: 'Zij weet heus wel wat ze zegt, laten we maar doen wat zij zegt'.

'Deze weg zeventien kilometer volgen.'

Mijn vrouw: 'Volgens mij zitten we helemaal verkeerd.'

Ik: 'Okay, zeg maar wat ik moet doen.'

'Volgens mij moeten we terug.'

En dus keer ik bij de volgende rotonde.

Waarop de vreemde vrouw ertussen komt: 'Indien mogelijk na vijfhonderd meter keren.'

Als ik het niet doe vermaant ze me even later met: 'Alstublieft, indien mogelijk, nu keren.'

Uiteindelijk doe ik dat toch maar. Mijn vrouw berust er in en de vreemde vrouw heeft haar zin gekregen. En omdat we uiteindelijk op de juiste plaats uitkomen zijn we alledrie tevreden.

Maar soms ook slaan mijn vrouw en ik moedwillig een andere weg in omdat we op weg naar de eindbestemming nog even ergens anders heen willen. Constant krijgen we dan een vermaning van onze GPS-vrouw. Zij is zo toegewijd en wordt maar niet moe om ons weer 'op het rechte pad' te krijgen. En als we ons laten gezeggen blijkt ze niet eens boos te zijn op ons. Ze is zeer vergevingsgezind.

God heeft al eeuwen een soort GPS systeem. Zijn Geestelijk Positie Systeem lijkt sterk op het Global Positioning System in de auto. God weet bijvoorbeeld altijd precies waar ieder mens is en Hij wil ook aanwijzingen geven voor de levensweg. Dat kan, afhankelijk van waar je bent, troostend en bemoedigend zijn, of, benauwend en bedreigend aanvoelen.

Het GPS systeem moet eerst geladen worden met de juiste informatie, en af en toe moet de informatie in het systeem bijgewerkt worden zodat het kan blijven functioneren. Het bereiken van je eindbestemming, lukt alleen door je ‘Geestelijke Positie Systeem met de juiste informatie te laden en regelmatig te laten 'bijwerken'. Zowel het complete programma als de 'updates' en de 'corridors' die je nodig hebt zijn al eeuwenlang beschikbaar in de Bijbel. Het is een wonder op zichzelf dat zo ’n oud boek je up-to-date houdt voor wat betreft je levensweg die je in 21ste eeuw mag gaan.

Je kunt luisteren naar allerlei 'stemmen' om je heen die je van de juiste koers willen afleiden. Je kunt ook de display van je GPS wegduwen in het dashboard. Je kunt het geluid uitzetten en je eigen weg gaan En in wiens leven gebeurt dat nooit? Ook dan zul je merken dat er een grote overeenkomst is met het GPS systeem in de auto. God heeft de ‘alternatieve route’ al klaar als je je geestelijk positioning system weer aan zet. Hij brengt je terug op de juiste route. Hij is niet kwaad en Hij is zeer vergevingsgezind. Indien wij onze zonden belijden, God is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.

 Daar zul je mee thuiskomen!