hier is Tinus!

Zo lief had God de wereld dat Hij zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft  opdat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.  Johannes 3:16

Bezoekers nu

Bezoekers totaal

zaten


Home Wie ben ik Onoverzichtelijke bocht Zijn Naam Cursief Eerste hulp Maarten In vogelvlucht Links Contact


Tinus

Band

Ongeveer 35 jaar geleden reed ik met mijn combinatie op de A12 bij Utrecht. Het was ‘s morgens vroeg. Ik reed in die tijd voor een bedrijf in IJsselstein. Die ochtend vroeg had ik daar 20 ton staal geladen. Het was nog donker. Omdat ik zin had in een bak koffie stopte ik op de parkeerplaats bij de toenmalige afrit naar Jutphaas. Ik schroefde de beker van de thermosfles, die mijn vrouw mij die ochtend om half vier had meegegeven, los en schonk hem vol. Omdat de koffie nog te heet was om te drinken, ging ik even buiten bij het achterwiel van de aanhanger staan. Ik had die morgen voor ik van huis ging drie volle mokken thee gedronken. En dat wreekt zich. Vandaar. Terwijl ik daar mijn ablutie pleegde, zag ik ineens dat de buitenste van de twee banden lek was. Eerst maar de koffie opgedronken en toen de krik en de wielsleutel gepakt en het wiel er af gehaald. Dan krijg je spijt dat je die band net voor een ander karweitje hebt gebruikt…

Ik gooide het wiel op de triangel van de aanhanger en met één wiel minder reed ik voorzichtig naar Gerritsen van der Hoop, het bandencentrum daar vlakbij. Daar werd een nieuwe band om de velg gelegd waarna men hem weer op de as monteerde. Ik denk dat ik ongeveer een week met die nieuwe band had gereden toen ik zag dat het loopvlak al ver heen was weggesleten. Ik was die dag weer in Utrecht en ging terug naar het bandencentrum. Er werd gratis een nieuwe band omgelegd want zoiets mocht niet gebeuren. Dit was garantie. Maar weer een week of zo later was het loopvlak er weer bijna helemaal afgesleten. Toen gingen ze bij het bandencentrum toch een beetje verder kijken. Wat bleek?

Bij de eerste verwisseling van de band had de monteur per ongeluk een band met een iets kleinere diameter gepakt. De tweede keer had de monteur gewoon dezelfde maat genomen als die van de kapotte band. Als je een iets kleinere band naast een grotere op dezelfde as monteert dan bepaalt de iets grotere band de omtreksnelheid van beide wielen. Dat geeft extra wrijving en slijtage voor de kleinere band.

Waarom ik hier na al die jaren nog aan denk?

In ons dagelijks leven kunnen we ons soms ook zo ’n ‘klein bandje’ voelen. Dat gebeurt als we op ons werk naast ons een ‘grotere band’ hebben. Iemand die meer kan en dat ook nog beter kan dan ik. Dan kun je in de verleiding komen om te proberen om tot dezelfde prestaties te komen. Meer van jezelf eisen dan dat wat je aan kunt. Reken maar dat je ‘loopvlak’ er dan aangaat. Natuurlijk moet je je best doen. Er staat immers geschreven: ‘doet alles als voor de Here’, en dan doe je natuurlijk je uiterste best. Dat betekent echter niet dat je ‘boven je macht’ moet werken dat je niet moet proberen die andere met meer gaven en talenten te evenaren of zelfs voorbij te streven. Wees ook hierin tevreden met wat je bent en wat je hebt.

Mijn vader zei vroeger wel eens: ‘Jongen laat je toch niet gek maken.’