hier is Tinus!

Zo lief had God de wereld dat Hij zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft  opdat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.  Johannes 3:16

Bezoekers nu

Bezoekers totaal

zaten


Home Wie ben ik Onoverzichtelijke bocht Zijn Naam Cursief Eerste hulp Maarten In vogelvlucht Links Contact


Tinus

Autoradio


Op een dag was ik achter het dashboard van de auto aan het knutselen. Ik moest een draadje trekken om een leeslampje te maken achter in de auto zodat de kleinkinderen de Donald Duck konden lezen als we ze na een logeerpartij, in het donker weer naar huis zouden brengen.

Ik maakte kortsluiting en daarbij kwam een heleboel rook uit mijn dashboard en vooral uit mijn autoradio.

Ik wilde altijd al een autoradio hebben met Korte Golf ontvangst om in het buitenland naar de Wereldomroep te kunnen luisteren. Maar ja, je koopt geen andere als je nog een goede hebt. Dit was dus een buitenkans. Om zeker te zijn van mijn zaak liet ik het nog even lekker roken en stinken, voor ik de Pluskabel van de accu trok. (Ja ik weet het, dat had ik eerst moeten doen, voor ik aan de elektriciteit ging rommelen, maar dan had nu nog met die oude radio gezeten…) In ieder geval ik kon nu met een vrij redelijk goed geweten een andere gaan kopen.

Het werd een Philips met KG. En met PTY, TA en TP. Een van die afkortingen stelt me in staat om naar een cassettebandje te luisteren en als er dan verkeersinformatie is dan stopt het bandje en krijg ik mededelingen over de files. Niet dat dit veel helpt…. Maar het is wel een leuke uitvinding.

God heeft ook zo’n TA systeem. We noemen het NT en OT en samen vormt het de HS.

Via dit ‘systeem’ geeft Hij ons informatie over ‘de Weg’ die we moeten gaan om op onze bestemming aan te komen. Hij wijst de goede Weg en Hij waarschuwt ook voor obstakels die we dienen te vermijden. Je kunt per ongeluk ‘kortsluiting’ maken. (zie boven) En je kunt het opzettelijk uit de hand laten lopen. (Zie weer boven) En ondanks de meldingen kun je toch nog vast komen te zitten een file.

Dat laatste had ik niet moeten schrijven. Wat vervelend nou, hierdoor loop ik eigenlijk vast in de vergelijking die ik wilde maken. Wat nu?

 Ik probeer het alsnog ‘recht te breien’. In de HS, zijn er geen ‘omwegen’ of ‘alternatieve wegen’ mogelijk! Bij Hem geldt: Omkeren. Ik realiseer me nu dat ik helemaal de mist in ga met dit stukje want omkeren gaat in een file ook al niet, want dan wordt je spookrijder.

Ik ga toch nog even door: Voor het omkeren (bekeren) heeft Hij ons het ‘Kruispunt’ gegeven. Als we ‘vastgelopen’ zijn, kunnen we bij de Heer Jezus terecht.

Bij Hem kun je teruggaan en echt helemaal opnieuw beginnen.

Helemaal opnieuw beginnen. Eigenlijk zou ik dat met dit stukje misschien ook moeten doen, want het komt niet helemaal uit… Nou ja, ik laat het maar zo, want ik denk dat het toch wel duidelijk is: Wat nergens mogelijk is, is alleen bij God mogelijk. Een zondaar wordt kind van God. Geen wonder dat mijn vergelijking niet uitkwam…